۱۳۹۷ مهر ۸, یکشنبه

خدمت گزاران راستین کشور را بیشتر بشناسیم

ارتشبد "نصیری" از همه ی امیران ارتش سنش بیشتر بود. در سال ۱۳۳۲، درجه ی سرهنگ تمامی گرفت و فرمانده ی تیپ لشگر گارد بود. ارتشبد نصیری تنها افسری در ارتش بود که پس از دانشگاه ستاد و دانشکده ی جنگ، در ارتش، در گارد شاهنشاهی، در شهربانی و در اداره ی اطلاعات و امنیت کشور خدمت کرده است.

ارتشبد نصیری، نامه ی قانونی برکناری هزرط محمد مصدق دله السطنه
را نشان می دهد
او در جریان تجزیه ی آذربایجان، با درجه ی سروانی در سال ۱۳۲۵ به همراه "رزم آرا" بود که "سید جعفر پیشه وری" و "غلام یهیا" را تاراندند. هنگامی که سپهبد رزم آرا پس از سو قصد به شاه در بهمن ۱۳۲۷، فرنشین ستاد ارتش شد، دو افسر را برای اداره ی رکن ۲ ارتش انتخاب کرد؛ یکی سرگرد "نعمت الله نصیری" و دیگری سرگرد "امجدی" که هنگامی که رزم آرا در ۱۶ اُم اسپند ماه ۱۳۲۹ ترور و مصدق دله السلطنه ی انگل ایسی نخست وزیر تحمیلی شد، سرهنگ نصیری به گارد شاهنشاهی رفت و با درجه ی سرهنگ تمامی، در ۲۵ اُم مرداد ماه ۳۲ نامه ی برکناری مصدق را از سوی شاه به در خانه ی مصدق برد، اما از سوی سرتیب "ریاحی" بازداشت شد.

در بامداد روز ۲۸ اُم مرداد ماه ۳۲، هنگامی که سرلشگر "زاهدی" کاخ شهربانی کل کشور را تصرف کرد، نخست دستور داد نصیری آزاد شود، زیرا سرهنگ نصیری فرمانده ی تیپ یک نادری لشگر گارد مستقر در پادگان "عباس آباد" بود. سرهنگ نصیری به محض آزادی، به پادگان لشگر گارد رفت و با دو گردان ۱۳۸ و ۱۴۰ و در ظرف مدت ۲ ساعت، تهران را پس گرفت.


سرعت عمل سرهنگ نصیری به صورتی بود که نیروهای زیر فرمانش در آغاز بی سیم رادیو را که نزدیک پادگان گارد بود گرفت، سپس پادگان "عشرت آباد" و سپس "رادیو تهران" را در میدان ارگ گرفت و سپس دستور داد خانه ی مصدق را محاصره و به تصرف درآورند. اما دستور داد نیرو های ارتشی زیر دستش نگزارند مردم به مصدق دله السلطنه آسیبی برسانند و برای همین، هنگامی که مصدق دله السلطنه فرار کرد، خود را به فرماندار نظامی تسلیم کرد.

هنگامی که شاهنشاه در ۳۰ اُم مرداد به ایران بازگشت، زاهدی سپهبد و نصیری سرتیب شدند. ارتشبد نصیری، نزدیک ترین نظامی به شاه بود. او در سال ۱۳۴۳ و در زمان زنده یاد "عباس هویدا"، معاون نخست وزیر و فرنشین سازمان اطلاعات و امنیت کشور شد؛ در خرداد ماه ۵۷ برکنار و رایزن ایران در کشور پاکستان گشت. شاه به نصیری هم گفت از ایران برو، تو دشمن زیاد داری. ارتشبد نصیری ۲ روز پس از سخنرانی "صدای انقلاب شاه"، به ایران احضار و در ۱۷ اُم آبان ماه ۱۳۵۷ رهسپار زندان "دژبان جمشیدیه" شد. نه شاه فهمید چرا و نه خودش، جرم او و هویدا یکی بود: "گزارش به شاه".

نادر گرامیان

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر