۱۳۹۶ دی ۵, سه‌شنبه

تصرف مسجدالحرام

تصرف مسجدالحرام در ۲۰ نوامبر ۱۹۷۹ برابر با ۲۹ آبان ۱۳۵۸، پس از یورش و اشغال مسجد الحرام و گروگان گیری حجاج از سوی یک گروه مسلح بنیادگرای اسلامی مخالف رژیم عربستان سعودی صورت گرفت. این گروه معتقد بود که "محمد عبد الله القحطانی" منجی اسلام یا همان مهدی موعود می‌باشد و همه باید از او پیروی کنند.





این رویداد بسیاری از الله پرستان را شوکه کرد. بسیاری از حجاج به گروگان گرفته شدند و شماری از گروگان گیران، نیروهای امنیتی و گروگان ها در تیراندازی‌ های هر دو سوی درگیری برای بازپس گیری مسجد، کشته شدند. رژیم عربستان پس از این رخداد، سخت گیری‌ های مذهبی را افزایش داد. این اقدام به رهبری "جهیمان بن محمد بن سیف العتیبی" انجام گرفت. او معتقد بود که شوهر خواهرش همان مهدی است که بازگشته تا اسلام را نجات دهد. او برای اثبات گفته‌ های خود از احادیثی سخن می‌ گفت که در آن بازگشت مهدی پیش گویی شده بود. این گروه تروریست اسلامی، نخستین روز سال ۱۴۰۰ هجری مهی برابر با ۲۰ نوامبر ۱۹۷۹ را برای تصرف مسجد الحرام در نظر گرفتند تا منطبق بر برخی از احادیث درباره ی تاریخ قیام مهدی کزا باشد.

در بامداد ۲۰ نوامبر ۱۹۷۹، هنگامی که عمام جماعت مسجد الحرام در حال آماده شدن برای برپایی نماز جماعت ریا برای ۵۰ هزار عبادت کننده در واپسین روز حج بود، تروریست های شورشی اسلحه‌ های خود را بیرون آوردند، دروازه‌ ها را بستند و چند مأمور را کشتند. شمار این افراد ۵۰۰ نفر تخمین زده می‌ شود همچنین، چار صد تا پانصد نفر از حجاج نیز به کمک ابن گروه پیوستند. در همان زمان، گروه سعودی بن لادن در حال نوسازی مسجد بود و یکی از کارکنان این شرکت پیش از آن که شورشیان سیم‌ های تلفن را قطع کنند، موضوع را به فرنشینی شرکت گزارش می‌ دهد و آنها نیز موضوع را به آگاهی شاه خالد می‌ رسانند. شورشیان بیشتر گروگان‌ ها را آزاد می‌ کنند. نیروهای امنیتی برای یورش به شورشیان در درون مسجد، نیاز به اجازه ی آخوندهای مذهبی داشتند، زیرا اعمال خشونت در مسجد الحرام در اسلام نهی شده‌ است.


پس از اجازه و فتوای آخونده برای یورش به شورشیان، نیروهای امنیتی سعی در ورود به مسجد کردند، اما ناکام بودند. در نهایت سه تن از نیروهای کماندویی فرانسوی برای این ماموریت در نظر گرفته شدند. از آنجا که ورود غیر مسلمان به مسجد الحرام که گور محمد پیامبر خودخوانده اسلام نیز هست، ممنوع می باشد، نیروهای فرانسوی در مراسمی تشریفاتی در عربستان به دین اسلام گرویدند. آنها به اتاق‌ های زیرزمینی گاز وارد کردند، اما احتمالن به خاطر تو در تو بون اتاق‌ ها، گاز هم بی‌ تاثیر بود و مقاومت ادامه یافت. با بالا رفتن تلفات، نیروهای سعودی اقدام به حفر سوراخ در حیاط مسجد الحرام کردند و به درون اتاق‌ های زیرزمینی نارنجک انداختند. این امر باعث کشته شدن شمار زیادی از گروگان‌ ها شد و توانست شورشیان را به مکان‌ های بازتر فراری دهد تا هدف گلوله قرار گیرند. پس از دو هفته شورشیان باقی مانده نیز تسلیم شدند. در این رویداد تروریستی، ۱۲۷ نفر از نیروهای امنیتی و ۲۵۰ نفر از نیروهای شورشی کشته شدند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر