Google Ad

۱۳۹۶ مرداد ۱۹, پنجشنبه

علیرضا تاجیکی اعدام شد

علیرضا تاجیکی که از سال ۹۱ و در حالی که تنها ۱۵ سال داشت به اتهام تجاوز و قتل در زندان عادل‌ آباد شیراز زندانی بود، به دار آویخته شد. اعدام او که اکنون حدود ۲۰ سال داشت، برخلاف درخواست‌ های مکرر نهادهای مدافع حقوق بشر برای بازایستانده شدن اجرای این حکم و با وجود ابهامات موجود در پرونده او صورت گرفت. او متهم بود در شهرستان فسا در استان فارس، به نوجوانی ۱۶ ساله به نام احسان نیساری تجاوز کرده و او را به قتل رسانده است.



خبرگزاری هرانا بنگاه خبری مجموعه کنشگران حقوق بشر در ایران، خبر اجرای این حکم را تایید کرده است. سازمان حقوق بشر ایران نیز با صدور اطلاعیه‌ ای، ضمن اعلام خبر اجرای این حکم به آن اعتراض کرده است. این سازمان تاکید کرده است که اعدام علیرضا تاجیکی با وجود واکنش گسترده ی نهادهای حقوق بشری به این موضوع، بار دیگر ثابت کرد که سرکردگان قضایی رژیم قصد ندارند به اعدام نوجوانان پایان دهند:
"این موضوع باید مورد توجه جامعه ی جهانی که خود را مدافع ارزش‌ های انسانی و حقوق بشر می‌ دانند قرار گیرد".

علیرضا تاجیکی متهم بود در سال ۱۳۹۱ در شهرستان فسا در ۱۳۵ کیلومتری شرق شیراز مرکز استان فارس، به نوجوانی ۱۶ ساله به نام احسان نیساری تجاوز کرده و او را به قتل رسانده است. او به این اتهام بازداشت شد و ۱۵ روز را در انفرادی و بدون امکان ارتباط با خانواده‌ اش گزراند. پس از مدتی حکم اعدامش در دادگاه جنایی استان فارس به اتهام قتل و تجاوز جنسی (لوات) صادر شد. او هیچ‌ کدام از اتهامات را قبول نداشت و می‌ گفت بارها مورد شکنجه قرار گرفته است.

گفته می‌ شود دلیل مشکوک شدن نیروی سرکوبگر انتظامی به علیرضا تاجیکی، تنها این بوده است که او واپسین فرد دیدار کننده با احسان نیساری در ساعت هشت شب بوده و مقتول هم در ساعت سه بامداد کشته شده است. علیرضا تاجیکی پیش از این قرار بود در خرداد و سپس مرداد ۹۵ اعدام شود که حکم اعدامش بازایستانده شده بود.
سازمان عفو بین الملل روز چارشنبه نهم آگست برابر با ۱۸ مرداد به دنبال انتشار خبر احتمال اجرای حکم اعدام علیرضا تاجیکی، در بیانیه‌ ای خواهان بازایستانده شدن اجرای این حکم شده بود. عفو بین الملل در این بیانیه تاکید کرده بود:

"بر اساس قوانین جهانی، صدور حکم اعدام علیه او (علیرضا تاجیکی) مطلقن ممنوع است. او پس از دستگیری به مدت ۱۵ روز در سلول انفرادی در آگاهی شیراز، بدون دسترسی به خانواده و وکیل نگهداری و زیر فشار و شکنجه، مجبور به اعتراف علیه خود شد. این نوجوان زندانی بار‌ها در دادگاه به بی‌ گناهی خود اقرار داشته است، با این‌ حال دادگاه "اعترافات" او را به‌ عنوان مدرک در طول دادرسی علیه او پذیرفته و با وجود نبود هر گونه مدرک و سند معتبر دیگری علیه علیرضا تاجیکی، او را به اعدام محکوم کرده است".

خانواده ی علیرضا تاجیکی پیش از اعدام او چندین بار تقاضای اعاده ی دادرسی و بررسی دوباره ی پرونده‌ اش را کرده بودند، اما در نهایت با اعدام فرزندشان درخواست‌ های آنان بی پاسخ ماند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر