Google Ad

۱۳۹۶ مرداد ۱۸, چهارشنبه

به مناسبت روز خبرنگار: "امنیت روزنامه‌ نگاران و مسئله ی بی‌ کیفری"

بی‌ کیفری در معنای عام آن به شرایطی گفته می‌ شود که فردی که جرمی مرتکب شده باشد، به‌ نوعی از کیفر و مجازات فرار کرده یا فراری داده شود. در برخی کشورهای جهان از جمله ایران، کسانی که امنیت روزنامه‌ نگاران را به هر نوعی به خطر می‌ اندازند و حقوق آنها را نقض می‌ کنند، مشمول شرایط بی‌ کیفری شده و از مجازات فرار می‌ کنند.



مجمع عمومی سازمان ملل متحدد در سال ۲۰۱۳ طی قطعنامه‌ ای خواستار رسیدگی به وضعیت بی‌ کیفری در رویارویی با نقض حقوق روزنامه‌ نگاران شد. در این قطعنامه آمده است: "هرگونه تعرض و خشونت علیه روزنامه‌ نگاران و اهل پیشه ی اطلاع‌ رسانی از جمله شکنجه، اعدام فراقضایی، ناپدیدی قهری و بازداشت خود سرانه و نیز ایجاد ترس و اذیت و آزار آنان را در هر شرایطی، چه جنگ و چه صلح، بی هیچ قید و شرطی محکوم می‌ کنیم".

رژیم سیاسی حاکم بر ایران، نزدیک به ۴۰ سال است که امنیت شغلی روزنامه‌ نگاران را نپذیرفته و بسیاری از آنان را به بهانه ی انتشار اخبار در زمینه‌ هایی که به گمان مسئولان، منجر به افزایش آگاهی مردم شده و ممکن است مسئولان را به پاسخگویی و شفافیت وادار کند، به زندان و تبعید محکوم کرده است. یکی از اصطلاحاتی که دیکتاتور رژیم آیت الله سید علی خامنه‌ ای، در برابر موضوعاتی که در رسانه‌ ها مطرح می‌ شود به کار برده است، همانا واژه ی "مطبوعاتی کردن" است و هدف از به کار بردن این واژه، جلوگیری از انتشار اخبار در زمینه‌ های حساس است؛ کاری که اسولن یکی از مهورهای اساسی شغل روزنامه‌ نگاری است.

"قطعنامه ی ملل متحد" را با فشردن روی این پیوند بخوانید.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر